Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Archive for the ‘Boktips’ Category

Heeeeej, oj vad länge sen det var!

torsdag, december 16th, 2010

Hej!

Det känns som det var jättelänge sen jag skrev här… Verkligen ledsen, saknar er väldigt mycket! Men jag hinner inte blogga…Har så jobbiga läxor o prov som tar nästan all min tid. Fast jag vet ju att det kommer bli mycket värre. Och om jag inte hinner blogga nu kommer jag aldrig hinna blogga sen. Jag kanske slänger in en inlägg lite då och då men bara så ni vet blir det inte mer än det. Jag kanske börjar när BD kommer igång  lite ordentligt.

Ville bara säga att jag saknar er och att jag hoppas ni mår bra!

Och här är Water For Elephants trailer som kom upp idag! Jag har längtat efter den sen jag läste boken. Jag rekommenderar verkligen boken – en av de bästa böcker jag läst. Sen vill jag också tipsa er om en annan bok jag läst. Jane Eyre! Den roliga är att killen eller mannen i den heter också Edward! Jag hade ingen aning när jag började på den och jag fick inte reda på det förren långt senare. Eftersom boken är från… långt tillbka så brukar man prata om folk med deras efternamn t. ex Mrs ****** eller Mr ******. Iaf så var boken AMEZING! Ni kan se filmen på youtube annars(2006 versionen är bäst!)

YouTube Preview Image

(Robert är så jä*la snygg i filmen att jag dör. Wow han borde fan få en oscar han! Man känner olika känslor bara igenom att kolla i ögonen på han, det kallar jag skådespelare. Fan vad jag hatar när de ibland säger eller skriver Twilight – Robert Pattinson! Så irriterande, vi vet att han är från twilight men det är inte det ända han gör!!!)

Sen vill jag be är skriva till SF ( [email protected]) eftersom hur det ser ut nu kommer inte WFE vissas på bio här i Sverige. Det är väl synd eftersom jag vet att filmen kommer bli minst lika bra som boken. Så vill ni se filmen snälla melja till dom.

Ta hand om er!

//Rosa

Ska plugga nu… hatar ni också NO?

Boktips

fredag, oktober 29th, 2010

En bok jag läste några månader sedan var Hungerspelen av Suzanne Collins. Första boken heter som sagt hungerspelen men det finns två böcker till – Fatta Eld (som jag läser just nu) och den sista boken som precis började säljas i Sverige, Revolten.  Jag fick en chock när jag läste baksidan av Fatta Eld, för så här stod det.

”Fatta Eld levde inte bara upp till mina höga förväntningar, den överträffade dem”

Stephenie Meyer

Kort om handlingen:

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem! Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen…

24 DELTAR, EN ÖVERLEVER. ALLT DIREKTSÄNDS.

LÄS DEN!

Böcker jag ska läsa!

lördag, september 18th, 2010

Just nu läser jag Huckleberry Finn(skolbok) men efter det ska jag läsa ‘On the Road’ av Jack Kerouac eller ‘På Väg’ som det heter på svenska.Ni vet filmen som Kristen Stewart jobbar på? Jag har hört att boken är bra – Älskar också att läsa böcker innan jag ser filmerna.Efter det ska jag läsa ‘Fallen Ängel’ av Becca Fitzpatrick,har också hört att boken är väldigt bra och att det är som att läsa twilight.

Nu vill jag att ni ska tipsa mig om bra böcker ni läst,är nyfiken och älskar att läsa.Eller om ni har läst fallen ängel eller on the road,så kan ni berätta vad ni tyckte om dom.

Boktips

lördag, september 11th, 2010

Jag fick en idé från twifans,vi kan ha boktips! Jag älskar böcker och att läsa så jag tänkte tipsa om en bok jag läst.

Genom dina ögon av Stephenie Mayer!

Många kanske inte har läst boken för att den är ganska tjock men…den är faktist bra! Boken ska bli film – fick vi veta några månader sen men efter det har vi inte fått mera information .Jag rekommenderar den här boken! Den är inte som Twilight – långt ifrån det.Men Stephenie Mayer kan aldrig misslyckas.

Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort.

Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne. Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna mannen som de båda älskar.

//Rosa


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu