Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Esmes Historia

Jag känner att man inte vet så mycket om Esme särskillt om man inte har läst böckerna.Så här är Esmes Story.

Namn: Esme Anne (Platt Evenson) Cullen

Född: 1895

Förvandlad: 1921, av Carlisle Cullen

Född i: Ohio, Columbus

Hårfärg: Karamell färgat

Ögonfärg: Guld

Speciella Talanger: Förmågan att älska människor runtomkring henne med passion

Familj: Carlisle Cullen (hennes man) Emmett Cullen, Edward Cullen, Isabella Cullen (svärdotter), Jasper Hale, Rosale Hale och Renesmee Cullen (sondotter)

Klan: The Olympic Coven, mer känd som the Cullen Coven

 

Esme Cullen föddes vid namnet Esme Anne Platt år 1895. Senare gifte hon sig med Charles Evenson och fick då namnet Esme Anne Evenson. Hon är en vampyr och är med i ”The Olympic Cove” – mer känd som ”The Cullen Coven”. Hon är gift med Carlisle Cullen och är adoptivmodern till Emmett, Alice, Edward, Jasper och Rosalie. Esme är även Bellas svärmor och Renesmee Cullen’s farmor.

1921 försökte Esme ta självmord efter att hon förlorat sitt barn, men innan hon dog blev hon förvandlad till en vampyr av Carlisle Cullen. Efter ett tag blev dem kära och gifte sig. Esme besatte förmågan att älska dem runt om kring sig med passion, vilket gjorde att medlemmarna av hennes adoptiva familj såg henne som den bästa moderfiguren i deras liv.

Esme föddes under 1895 i Ohio, Columbus, dock finns det väldigt lite information om hennes tidigare liv. Esme träffade Carlisle för första gången när hon var 16 år gammal. Hon bröt sitt ben medan hon lekte på ett träd och Carlisle var läkaren som tog hand om henne. Efter detta korta möte med Carlisle var ingen man kapabel till att nå upp till standarden som den snygga doktorn satt.

 Efter ett tag flyttade Carlisle från byn och Esme ville mer än gärna flytta till västvärlden för att bli en lärarinna men hon var satt under press av sina föräldrar som ville att hon skulle bo kvar och gifta sig.

När hon blev 22 år gammal gifte hon sig med Charles Evenson och hoppades på att hon gjort sina föräldrar nöjda och att hon inskaffat glädje åt sig själv. Men denna glädje snabbt snabbt när hon insåg att Charles inte var mannen hon lärde känna från början. Han började misshandla och våldta henne, men Esme yttrade inget ord om detta. Hon ville vara en god och trogen fru, trots alla hemskheter från Charles. Allt hennes föräldrar gjorde var att be henne att hålla masken och vara trogen.

 

Efter några år blev hennes man inkallad till krig under första världskriget. Medan Charles var borta var Esme en glad kvinna. Men 1920 kom Charles tillbaka från kriget och efter det misshandlade han henne mer än innan. Esme gjorde allt för att rymma iväg och när hon märkte att hon var gravid med Charles barn bestämde hon sig för att fly och lyckades. Hon flydde norrut för att bli en lärare och det var sammanträffande att hon flyttade till samma stad som Carlisle bodde i.

 1921 födde hon en son som därefter dog efter ett par dagar av lunginfektion. Efter hennes barns död kände Esme att hon inte hade något mer att leva för, att det inte fanns något i hennes liv som kunde hålla henne kvar. Hon försökte begå självmord genom att hoppa från en klippa. Hon förklarades död och togs till bårhuset, dock slog hennes hjärta fortfarande.

Dr. Carlisle Cullen jobbade i det området och kände igen Esme som den glada, lyckliga och vackra kvinna han mötte tio år tidigare. Han hörde henne hjärta slå och han ville inte att hon skulle lida mer så han bestämde sig för att förvandla henne till en vampyr eftersom att hon var döende.

Vilken historia,jag fick gåshud medan jag läste den.

//Rosa

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu